Neuměřice - SK 1:2

19.09.2017 11:16

TJ Sokol Neuměřice – SK Stehelčeves 1:2 (0:0)

V Neuměřicích jsme snad naposledy vyhráli v žácích v dnes již legendárním utkáním, po kterém házeli diváci kamením za v autě odjíždějícím Luďkem. V živé paměti ještě máme jarní utkání proti neuměřické rezervě. Ve 20.min. jsme prohrávali 3:0 a bylo po zápase. Podle tohoto zápasu se dalo předpokládat, že favoritem budou domácí. Ze základní sestavy minulého kola chyběl Kracík s Frýdlem, začátek utkání také zmeškal z rodinných důvodů Stehlík a stále chybí T. Kořínek. Naopak jsme mohli počítat s Nešverou.

A jeho působení hodně ovlivňovalo vývoj utkání. Od počátku jsme přehrávali domácí právě díky spolupráci ze středu zálohy hrajícího Tučka s Nešverou na jedné straně a Šubínem na straně druhé. A přišly i naše šance.  Dvě střely Nešvery z hranice šestnáctky a také nebezpečný roh Tučka, který prošel houfem hráčů malým vápnem. Jenže Nešvera si po půlhodině způsobil svalové zranění a ze hry se vytratil a s ním jakoby i celý mančaft. V těchto fázích jsme neudrželi balón, výkopy od naší branky se stávaly snadnou kořistí domácích a tím jsme se dostávali pod tlak. Pomoci mělo střídání Stehlíka ve 36.min. Ten se však do hry dostával pomaleji, takže do konce poločasu jsme zůstali pod tlakem.

Ve druhém poločase postupně začal Stehlík plnit roli špílmachra, utkání se vyrovnalo a proměnilo se v bitvu o střed pole bez větších šancí. Jenže pak přišel nešťastný okamžik do té doby dobře bránícího a hlavně dobře hlavou hrajícího Panáčka. Nikým neatakován podběhl nepříliš prudký centr a míč se dostal k Novotnému, který sám ve vápně otevřel gólový účet utkání. Naštěstí se z vedení domácí radovali jen chvilku. Naší nebezpečnou podzimní zbraní jsou Tučkovy průniky po straně. Po jednom takovém v 63.min. nepříliš jistý brankář domácích míč jen posunul ke střídajícímu Hutrovi a snadnost jeho premiérového gólu překvapila i jeho. A ještě více byl překvapený, když v 87.min obrátil zápas. Po několika nedůrazných odkopech domácí obrany se ke střele dostal Šubín. I tentokrát brankář střelu jen vyrazil a Hutr, kde se vzal, tu se vzal, dorážel téměř na brankové čáře. Samozřejmě, dalo by se říci dva náhodné góly, ale rychlý, důrazný a v soubojích nebojácný Hutr se o ně dosti přičinil.

Takže devět bodů po třech utkáních, to si asi nemysleli ani největší optimisté v našich řadách. Body jsme si však zasloužili především díky bojovnosti celého týmu. Důležité bylo, stejně jako v minulých utkáních, že střídající hráči, byť se třeba dostali do hry na několik minut, odehráli svůj krátký part s přehledem. O Hutrovi již byla řeč, Furthner několikrát dobře podržel balón a prezentoval se i nebezpečnou střelou a Krejcar, jako vždy  poctivě plnil své obranné úkoly. Příští kolo nás však čeká největší favorit soutěže a zatím suverénní Zichovec. Nemusíme však vůbec hrát pod tlakem, můžeme jen překvapit.

Zápis utkání najdete na:

https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/d0b3a0bd-1217-413c-a58c-1ed655236485

Kontakt

SK Stehelčeves, o.s.

Hlavní 43
Stehelčeves
273 42

Vratislav Kaválek
Tel: 724 801 795
Předseda klubu

Pavel Dejm
Tel: 734 325 745
Trenér děti

Ladislav Kozák
Tel: 731 473 263
Trenér děti

Pavel Donoval
Tel: 607 933 671
Trenér mužstva "A"